Slide background

Boy Kollée Weert

De Celestijnse Belofte 2

De 9 inzichten bewerkt door Boy Kollée

De negen inzichten:

 1. Steeds meer mensen zijn op zoek naar verdieping van hun leven. Ieder individu dat hier een actieve bijdrage aan levert, verhoogt de zingeving van het leven en levert hiermee een actieve bijdrage aan het verbeteren van de wereld.
 2. De eerste helft van het afgelopen millennium was gericht op het gebruik van oude gebruiken, waarden en intuïtie. De tweede helft was gericht op wetenschap die tot materiële welvaart leidde. Deze tijd nodigt uit om welzijn te zoeken door ‘n verbinding te maken tussen wetenschap en intuïtie, tussen hoofd en hart. Er ontstaat een vernieuwde spiritualiteit.
 3. We leren gebruik maken van het ons permanent omringende energiesysteem. Met het verhogen van deze energie, verhoogt ook het lichaamsbewustzijn. Nu ervaren we de subtiele info die het lichaam ons voortdurend geeft. Er wordt helder of impulsen ‘echt’ zijn of afkomstig zijn van oude gedachten. We maken nu keuzes vanuit een nieuwe vrijheid.
 4. Concurrentie van energie ligt ten grondslag aan conflicten. Door anderen te domineren of te manipuleren proberen we onbewust energie van andere te krijgen.
 5. Onbewust gedrag wordt steeds bewuster en levert nieuwe levenservaring op. Geloof in en mededogen naar onszelf, zijn sleutels om zonder oordeel naar onszelf en anderen te zijn.
 6. Ervaringen in de eerste levensperiode hebben grote invloed op het verdere verloop van het leven. In deze periode ontwikkelen we gedrag waarmee we onszelf zo goed mogelijk beschermen tegen de omgeving. Dit gedrag noemen we beheersingsdrama omdat het gedrag onbewust ons latere leven beheerst. Bewust worden van dit gedrag brengt veel helderheid en ruimte in het leven. Met beheersingsdrama’s probeert men zijn energie te krijgen door:
  * dreigen of macht uitoefenen. ‘ intimidator
  * manipulatief vragen en oordelen ‘ ondervrager
  * terugtrekken en zichzelf inperken ‘ afstandelijke
  * andere verantwoordelijk laten voelen voor hun situatie ‘ arme ik
 7. We worden bewust van onze beschadigingen en beseffen dat juist beschadigingen ons mede de moeite waard maken. Dit verhoogt het energieniveau en maakt ons attenter op toevalligheden die onze evolutie richting geven. De levensvraag komt nu in een ander licht te staan. We zien een relatie tussen ons levensdoel in dat van onze ouders.
 8. Zonder oordeel bewust zijn van ons- en andermans beheersingsgedrag. We gebruiken groepsenergie voor elkaars groei. We voelen welke mensen belangrijk voor ons zijn en welke niet. We vermijden afhankelijkheids relaties.
 9. Het is van levensbelang dat we meer respect hebben en verantwoordelijkheid nemen voor ons milieu en onze natuur. De zeeën en het tropisch regenwoud zijn een kweekkas van moeder aarde. De evolutie versnelt steeds meer. Nieuwe technologie zal ons werk uit handen nemen en we kennen een andere waarde toe aan het economisch systeem.