Slide background

Boy Kollée Weert

Walsch: Een ongewoon gesprek met God

'God spreekt tot iedereen, maar niemand luistert', zegt de auteur. Hij luisterde wel - en schreef het op. 'mijn vragen en Zijn antwoorden over het leven op aarde.'

Op de achterflap:

De auteur schrijft in dit boek de goede gesprekken die hij rechtstreeks met God gehad heeft. Ze gaan over de mens, over goed en kwaad, over werk, over liefde, over de zin van het leven. God blijkt een intelligente, kritische en humoristische waarnemer van het leven op aarde. Zijn bemoedigende boodschap is dat de mens vooral de schepper moet zijn van zijn eigen leven.

Een ongewoon gesprek met God is al een miljoenen succes in de Verenigde Staten. Het verovert de wereld en verschijnt nu in vijftien andere landen. Het is een verrassend, oneerbiedig maar absoluut meeslepend boek. Het bevat de wijsheid van alle tijden voor iedereen die maar wil luisteren. Het boek: "Een ongewoon gesprek met God" kan misschien ook uw leven beïnvloeden.

Auteur: Walsch, N.D.
Uitgeverij: Kosmos/Z&K Uitgevers BV
ISBN: 9021593815

De kleine ziel, een schitterend verhaal

Het doel van het leven is jezelf te kennen,
jezelf te scheppen,
jezelf te ervaren als Wie je werkelijk bent.

Het gevoel is de taal van de ziel.

Er is geen enkele andere reden om iets te doen. Concepten uit het boek: God communiceert altijd met ons. Het gevoel is de taal van de ziel. Gedachte, woord en daad zijn de drie niveaus van creatie. Er zijn slechts twee Ondersteunende Gedachten: angst en liefde.

Bij afwezigheid van dat wat je niet bent, is dat wat je bent... niet. Er bestaat niet zoiets als 'goed' of 'slecht'. Wat je vreest, trek je aan. God is het leven en dat wat het leven is. God heeft niets nodig, en verlangt daarom niets van ons. God spreekt tot iedereen. Mensen zijn opgebouwd uit drie soorten energie. Alles wat je in de wereld ziet, is de uitkomst van jouw gedachte erover. Alle omstandigheden zijn tijdelijk. Niets blijft hetzelfde. 

Je bent je eigen gedachten over jezelf

Op welke manier iets verandert, hangt van jou af. Het doel van de ziel is evolutie. Jij bent wie je denkt dat je bent. Je bent je eigen gedachten over jezelf, die zich manifesteren. Het leven is geen ontdekkingsproces, het is een scheppingsproces. God beveelt niemand. Iets waar je je tegen verzet, volhardt zich. Passie is geen verwachting, en verwachting is geen passie. Lijden is niet noodzakelijk. Je hebt God niet nodig.

Alle relaties zijn heilig. Je levensdoel is te beslissen, uit te spreken, uit te drukken en te ervaren Wie je werkelijk bent; dit is het levensdoel van Al het leven; dit is evolutie. Relaties werken het best wanneer je altijd doet wat het beste voor jou is. Je bent een boodschapper. Je bent de waarheid. Gods liefde is onvoorwaardelijk. Er is genoeg. Je bent een menselijk wezen. Iets willen is het van je weg duwen. Je leven draait niet om je lichaam. Je gezondheid is je eigen schepping. Je maakt deel uit van het lichaam van God. Heel het leven is een gesprek met God.