Slide background

Boy Kollée Weert

Massage

Er zijn vele vormen van massage

Voordat men met een massage begint, gebeurt er erg veel in het initiële contact. Afstemmen, langzaam contact maken, invoelen wat er met jezelf gebeurt, invoelen wat het effect van het contact is bij de ander

Allemaal essentiële gebeurtenissen die nodig zijn voordat men überhaupt met de massage begint. Al deze info vormt de basis, het vertrekpunt van de massage.

Jarenlang gaf ik trainingen aan studenten aan HBO beroepsopleidingen voor lichaamsgerichte psychotherapie over het thema:
'Geraakt worden door de aanraking'.
Bijna unaniem was de reactie van de studenten tijdens deze lessen, een van verbazing. Men had niet verwacht dat de impact van een aanraking zo groot kon zijn.

De fysieke kant van de massage met zijn grepen, anatomie en technieken moet natuurlijk gekend zijn. Daarnaast echter is kennis, beleving en ervaring rond het energetische aspect van aanraking een uitermate belangrijk bestanddeel van het helend proces.

  • Bij communicatie is bekend dat de gebruikte woorden slechts een klein gedeelte van de communicatie tot stand brengen. Het grootste effect van de communicatie zit in de intonatie en relatie tussen gesprekspartners.
  • Zo zijn ook bij een massage de gebruikte technieken maar voor een klein gedeelte verantwoordelijk voor de effectiviteit.
    De hierboven besproken bereidheid, kennis en inlevingsvermogen van het energetisch aspect, zijn het belangrijkste instrument van de masseur.

Welke vorm van massage gebruik ik?

Uit de vele vormen van massage gebruik ik die massage vorm die het meest geschikt lijkt voor de cliënt op dat moment.

Naast stevige massages voor het losmaken van spieren kan een ontspanningsmassage en soms een energetische massage met een heel zachte aanraking nodig zijn. Polariteitmassage verenigt een aantal massagetechnieken en is in mijn ervaring een erg helende en ontspannende techniek.

Wat is polariteitmassage?

Polariteitmassage is een massage techniek die als doel heeft de energiebanen in ons lichaam in evenwicht, in polariteit te brengen.

"Ik voel me alsof ik opnieuw bij mezelf thuis kom " is een reactie die we regelmatig horen na een massage. Gun jezelf de ervaring van een rustgevende en helende massage,

Voor wie is deze massage geschikt ?

Mensen met een gevoel van rusteloosheid, depressief, vage klachten of pijnen kunnen verlichting vinden met massages. Ook om 'bij te tanken' ( een 10.000 Km beurt) of een energieke oppepper te krijgen, kan de massage goede diensten bewijzen.

Hoe zit het met mensen die ernstig ziek zijn?

Omdat de polariteitmassage zowel op een lichamelijk als energetisch niveau werkt, wordt een polariteitmassage vaak als helend, ontspannend en ondersteunend ervaren.
Vaak kunnen ernstig zieke mensen ook verzachting van pijn of vermindering van angst of spanning ondervinden door op een heel subtiel niveau te werken, waarbij nauwelijks fysiek aangeraakt wordt.

Polariteitmassage kan een cadeau zijn aan jezelf.

De positieve invloed die Polariteitmassage had bij een familielid met de manier waarop zij met de ziekte kanker omging, droeg er mede toe bij dat ik de keuze maakte om therapeut te worden.

Voor meer informatie over die verandering zie het interview van Het Limburgs dagblad.